Fly Romania anunta primele zboruri interne si internationale

Fly Romania va opera zboruri de linie interne şi internaţionale începând cu data de 15 mai 2014 de pe Aeroportul Internaţional Timişoara Traian Vuia. Compania aeriană va acoperi mai multe destinaţii din Italia, Spania, Germania şi Turcia.

Fly Romania va opera o serie de zboruri interne şi internaţionale începând cu luna mai a acestui an. Celor trei aeroporturi din România, Aeroportul Internaţional Henri Coandă din Otopeni, Aeroportul Internaţional Traian Vuia din Timişoara şi Aeroportul Delta Dunării din Tulcea, li se adaugă alte şase destinaţii din Italia, Spania, Germania şi Turcia.

Pentru început, vom lansa mai multe rute care vor acoperi atât destinaţii clasice cu o cerere bine determinată, cum e Bucureşti – Timişoara, unde propunem un tarif unic, de 69,90 euro, cât şi destinaţii internaţionale, cum va fi cursa Timişoara – Verona. În viitor, intenţionăm să extindem rutele şi purtăm deja discuţii avansate cu mai multe aeroporturi pentru a putea deservi noi destinaţii, atât interne, cât şi internaţionale cu plecare din Timişoara”, subliniază Cătălin Buţu, director general Ten Airways.

„Suntem convinşi că această colaborare între companie şi Aeroportul Internaţional Timişoara va fi una benefică în primul rând pentru pasageri. Ne dorim ca aceste rute anunţate astăzi să fie doar primele şi în curând să avem şi alte destinaţii noi. Din partea noastră, compania are tot sprijinul şi îi dorim mult succes”, spune directorul general al Aeroportului Internaţional Timişoara, Daniel Idolu.

Zborurile pe ruta Timişoara – Bucureşti vor avea o frecvenţă zilnică exceptând ziua de sâmbătă, iar Timişoara – Verona de trei ori pe săptămână. De asemenea, vor fi posibile mai multe legături cu destinaţii internaţionale, compania operând zboruri şi din Bucureşti sau Tulcea, după cum urmează: Bergamo cu două zboruri pe săptămână din Tulcea, Genova cu trei zboruri săptămânale din Bucureşti, Barcelona cu trei curse săptămânale din Bucureşti, Frankfurt, cu trei zboruri săptămânale din Bucureşti şi unul din Tulcea şi Antalya cu o cursă săptămânală din Bucureşti.

Pentru rutele interne, tarifele vor fi unice, respectiv 69,90 euro/zbor pentru Bucureşti – Timişoara, în vreme ce pe rutele internaţionale, preţurile pornesc de la 29,90 de euro/zbor. În aceste tarife este inclusă o gamă largă de servicii, dintre care transportul unui bagaj de cabină de maxim 7 kg şi a unui de cală de cel mult 20 kg, dar şi servicii de catering la bord. Biletele pot fi achiziţionate online de pe site-ul companiei, www.flyromania.com, care este deja funcţional sau de la agenţiile partenere.

Operaţiunile Fly Romania sunt conduse de o echipă de management cu o experienţă medie de 10 ani în aviaţie. Zborurile vor fi operate cu aeronave de tip MD-82 şi MD-83 aparţinând companiei aeriene Ten Airways şi, anterior, operatorului Alitalia. Sunt recunoscute internaţional pentru fiabilitatea de care dau dovadă, fiind considerate, totodată, unele din cele mai sigure şi confortabile modele de linie din lume. Printre companiile aeriene care utilizează sau au utilizat acest tip de aeronave se numără Swissair, Austrian Airlines, Alitalia, Delta sau American Airlines.

Despre Ten Airways:

Ten Airways este o companie aeriană cu capital românesc, care şi-a început activitatea în 2010. Până în prezent, a operat în sistem charter şi wet lease, ceea ce presupune închirierea aeronavei cu tot cu echipaj şi celelalte servicii pentru a opera în numele unei alte companii. Printre clienţii Ten Airways se numără Blue Air, Air Moldova, Aegean Airlines, Roya Maroc, Air Mediterrannee  sau Blue Panorama, în sistem wet lease, respectiv Perfect Tour şi Paralela 45 în sistem charter.

Aeroportul Internaţional Timişoara Traian Vuia este cel mai important aeroport din regiune, deservind o zonă de peste 5.5 milioane de locuitori din zona de vest a României, dar şi din Serbia şi Ungaria. Preocuparea permanentă a noastră este dezvoltarea legăturilor directe cu oraşe din toată lumea, atragerea de noi operatori aerieni, dar şi dezvoltarea infrastructurii aeroportuare şi a serviciilor oferite pentru a menţine cele mai înalte standarde internaţionale.